keskiviikko 13. elokuuta 2014

Paluu arkeen ja paljon muutakin...

Kyllä sen eron vaan huomaa, kun työt ja arki alkaa. Vapaa- aikaa on kummasti vähemmän!

Elokuun ensimmäinen tiistai ja hälytreenit.
Taran kanssa hälytreeneissä. Tällä kertaa meillä partiointia erittäin vaihtelevassa maastossa ja keli oli aivan tappava... Kolmekymmentä astetta lämmintä ja ei tuulenvirettäkään metsässä. Koirasta näki kyllä niin hyvin, että on kuuma ja ei ole hajuja. Alkoi ihmiseltäkin jo jossain vaiheessa usko loppua suota (tosin näillä keleillä melko kuivaa), hakkuuta, saniaisviidakkoa ym. tarpoessa. No reilun parin tunnin kohdalla koira sai hajun "heräsi eloon" ja siellähän se maalimies lymyili. Oltiin menty kerran jonkin matkan päästä ohi ja tuumailtuamme maalimiehen ja apuohjaajan kanssa todettiin, että ei ole sinne voinut millään saada hajua. Nyt on sitten testattu, että hyvällä huollolla tällainen suoritus on mahdollinen ja oltiin hieman ennen löytöä puhuttu apuohjaajan kanssa, että kohta on kyllä pidettävä jo hieman pidempi huilitauko. 
Yhden kerran ollaan oltu etsinnässä vastaavalla kelillä ja silloin tehtiin rytmityksellä tunti etsintää ja puolen tunnin tauko ulkona varjossa. En enää muista, että monta lähtöä silloin yhteensä mentiin. Ja niinhän se on, että kelissä kuin kelissä mennään ja joskushan niitä rajoja pitää hakea. Muuten ei opi, tosin ei koskaan koiran kustannuksella!

Viime viikon perjantaina sitten suunnattii Ellin kanssa eläinlääkärin pakeille. Rokotuspiikit niskaan, kurkistus silmiin ja terveillehän ne näytti :)

Eilen ajeltiin Parikkalaan möllitokoon. Siellä oli helpotettu alo, alo ja avo luokat ilmoitettu, mutta Ella oli kinunnut voittajankin ja siihen oli suostuttu, niin eivät kehdanneet minultakaan kieltää. Tosin voittajasta ei saanut arviointia, mutta vieraan liikkurin kuitenkin. Ensimmäisenä tulessa oli Elli alokasluokassa.
Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 9 (ihminen sääti hihnalla)
Seuraaminen taluttimetta 10
Maahanmeno 0 (istui)
Luoksetulo 10
Seisominen 9 (ennakoi)
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 9
Olen tyytyväinen kyllä kokonaisuuteen. Elli teki todella mukavalla ilmeellä ja vastasi hyvin sosiaaliseen palkkaan liikkeiden välissä. Pysyi paikkamakuussa hyvin vaikka viereinen koira lähti sekä rivistöstä joku muukin. Katseli vaan vähän sen näköisenä, että mitä te oikein touhuatte :) 
Parasta ehkä on se, että Nea oli mukana ilman koiraa ja kuvasi kaikki meidän suoritukset ja antoi välittömästi palautetta. Huh, en ehkä uskalla katsoa niitä videoita.

Tara teki voittajaluokan liikkeet. Sain juuri sellaisen harjoituksen mitä ajattelin eli sain sen koemaiseen mielentilaan. Pystyin huomauttamaan parista hölmöilystä sekä yllätys palkkaamaan "koetilanteessa" parista hyvin menneestä epävarmasta liikkeestä.

Kokonaisuutena kannatti siis ajella ja voi kun näitä järjestettäisiin useammin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti