lauantai 1. maaliskuuta 2014

Omat vai yhteiset rytmit?

Takana melkoisen tehokas viikko. Taran kanssa on treenailtu tokoa. Maanantaina ruutua osissa ja perjantaina hinkattiin noutojen palautuksia, jotka ovatkin parantuneet aika mukavasti. Tunnarikin kaiveltiin muistinsopukoista ja hyvin pelitti! Ja ääni tuo kaiken harmin aihe on tajunnut edelleen pysyä poissa :)

Ellin kanssa on hurjasteltu agilityä. Keskiviikkona käytiin Kiitorekulla ja olin niiden treenien jälkeen kyllä aivan ihmeissäni. Rataantutustumisessa ajattelin, että tehdään ihan pienissä pätkissä, kun tuntui niin haastavalle. Elli lukee ihmisen liikettä aivan loistavan hyvin ja vaikkei se osaa vielä ohjauksia, niin sinne se menee minne ohjaa :)

Lauantaina oltiin Sampon pitämässä rytmityskoulutuksessa ja se oli loistava juuri tähän kohtaan. Koiraa sai ohjata vain rytmittämällä omaa liikettä ei ohjauksilla. Elli reagoi aivan sairaan hyvin ihmisen kiihdyttämiseen ja jarruttamiseen sekä kääntyi pelkällä jarruttamisella yllättävän hyvin ja oman liikkeeni kiihdytyksellä haki seuraavan esteen. Taran kanssahan rytmittäminen on ollut agilityssä niin kovin helppoa, kun se tuntuu reagoivan jo ajatukseenkin saati pieneen kiihdytykseen tai jarrutukseen :) Loppujen lopuksihan kaikissa ohjauskuvioissa perusajatuksena on se, että koira reagoi ihmisen liikkeeseen ja liikkeen rytmiin! Olemme siis löytäneet ajatuksen yhteisestä rytmistä agilityssä Ellin kanssa!
Jatko osa on huhtikuussa eli sävelet on selvät sitä odotellessa :)

Nyt lähdetään tallille, se on moro...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti